over BBC

 

Continue groei

Bekaert Building Company nv (BBC) werd in 1960 opgericht door de familie Bekaert. De continue groei van het moederbedrijf Bekaert Textiles, welke als fabrikant van matrasstoffen en textielbehang actief was over de hele wereld, vergde een continue uitbreiding van hun fabriekshallen in West Vlaanderen. Hieruit groeide het idee bij de familie Bekaert om zelf een bouwbedrijf op te starten en werd nv Bekaert Building Company geboren. Onder leiding van de Nederlandse ingenieur W.J. Struycken groeide het bedrijf in de jaren 60 en 70 uit tot een aannemingsbedrijf dat actief was in zowel de industriebouw als de utiliteitsbouw. Midden de jaren 80 werd de algemene leiding van het bedrijf overgenomen door ir. E.J. Van de Moortel, welke in april 2000 via een management buy-out het bedrijf overnam.

 

Aanvankelijk omvatte BBC nv twee locaties. In Anzegem waren de hoofdzetel en de afdeling algemene bouwwerken gevestigd. De industriezone Waregem huisvestte de afdeling schrijnwerkerij en de afdeling PVC-schrijnwerk.

 

10 januari 2011 werd een historische dag in de geschiedenis van nv Bekaert Building Company. Vanaf die dag huisden alle afdelingen van nv BBC samen op één site met een oppervlakte van circa 6 ha. – Eugène Bekaertlaan 51 (Industriezone) 8790 Waregem. Het vooruitstrevende karakter van BBC nv wordt duidelijk weerspiegeld door haar energiezuinige  burelen met daarenboven de nodige zichtbaarheid van op de autosnelweg E17!

 

Momenteel stelt het bedrijf ca. 180 personen te werk, waarvan 120 arbeiders en 60 bedienden en investeert permanent in bijscholing en overdracht van de aanwezige knowhow, ambacht en stielkennis naar de jongere generatie. Alle nodige moderne materieel en gekwalificeerd personeel zijn aanwezig om kwalitatief hoogstaand werk te leveren en te plaatsen binnen de vooropgestelde planning. Ondertussen werd de algemene leiding versterkt door C. Van de Moortel en E. Van de Moortel, welke het familiaal karakter van BBC. naar de toekomst toe bekrachtigt!

 

Modern en Onafhankelijk

 

Vandaag heeft BBC nv zich ontwikkeld tot een moderne onafhankelijke bouwonderneming, die voornamelijk actief is in de utiliteits-, de industriële bouw-, de appartementsbouw en de renovatiesector. Naast de afdeling Algemene bouwwerken beschikt het bedrijf ook over een afdeling Afwerking die zich toelegt op totaalprojecten waarvan binnenafwerking en groot meubilair deel uitmaken. Daarenboven beschikt BBC nv over een afdeling PVC en ALU-ramen en deuren welke zich voornamelijk richt op de renovatie van het buitenschrijnwerk van sociale woningen en appartementen.

 

Referenties

 

De referentielijst van BBC toont zowel in de algemene bouwwerken als in de totale afwerkingsprojecten realisaties met een grote diversiteit:

Zowel nieuwbouw als verbouwing/renovatie in de volgende sectoren: zorgsector (ziekenhuizen, serviceflats, woon- en zorgcentra, …), sociale woningbouw, publieke gebouwen (scholen, zwembaden, gemeentehuizen, …), industrie, kantoorgebouwen, … Ook projecten die voldoen aan de normen van passief en luchtdicht bouwen ontbreken niet in de mooie referentielijst van BBC nv.

 

Jaarlijks realiseert BBC met haar 60 jaar ervaring en met haar erkenning in de hoogste klasse 8 een omzet van om en bij de 49 miljoen euro.

 

BBC stelt steeds de kwaliteit van haar werk voorop!

 

" Bekaert Building Company nv werd geboren: hoe het begon "

" BBC: Een moderne, onafhankelijke bouwonderneming met een familiaal karakter. "

" Grote diversiteit in zowel algemene bouwwerken, totale afwerkingsprojecten als in pvc en alu ramen en deuren. "

" Kwaliteit voorop!"

 

Binnen ons bedrijf onderscheiden we 3 afdelingen:

 

Algemene bouw

Buitenschrijnwerk pvc/alu